Fonds kopen

Column Willem Burgers

Willem Burgers was enkele jaren vaste columnist bij het Financieele Dagblad. Iedere donderdag schreef hij op persoonlijke titel een eigenzinnige en boeiende column. Vanaf 2017 schrijft hij exclusief voor het Add Value Fund.

 • Besi grijpt stijgende rente aan om zich flexible te financieren

  BE Semiconductor Industries, kortweg BESI, toeleverancier aan de halfgeleiderindustrie, heeft eind november een converteerbare lening van € 125 miljoen bij beleggers geplaatst. Op het eerste gezicht een verrassend bericht, omdat BESI al geruime tijd eigen aandelen inkoopt en geen schuld op de balans heeft, maar...

  Lees verder
 • Epiloog

  Vier jaar heb ik als Mister Smallcap in het FD elke donderdag een column geschreven waarin kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen centraal stonden. Omdat de tijd van gaan nu gekomen is, leest u vandaag de laatste aflevering in deze serie.

  Lees verder
 • Schipperen bij Brill

  Dat is nou jammer. Verslaggever Merlijn van Dijk werd de toegang tot de buitengewone aandeelhoudersvergadering van Koninklijke Brill, wetenschappelijk uitgever te Leiden, vorige week woensdag geweigerd, waarmee de FD-correspondent het bijwonen van een historische bijeenkomst werd ontzegd.

  Lees verder
 • Demarreert Accell Group?

  Het is al weer 27 jaar geleden dat in de Tour de France een Nederlander de gele trui droeg. Erik Breukink won in 1989 de proloog van de Tour van dat jaar en mocht toen dus het tricot van de klassementsleider over de schouders trekken.

  Lees verder
 • Waanzinnig negatieve rente

  Het rendement op 10-jarige Nederlandse staatsschuld is woensdagmorgen even onder de 0% gezakt. Ik zit nu 38 jaar in ‘het (beleggings)vak’, maar dit scenario had ik tot voor kort niet voor mogelijk gehouden.

  Lees verder
 • Vers bloed op de beurs

  Dataleverancier Bloomberg signaleerde vorige week dat Nederland qua beursintroducties het drukste tweede kwartaal van de afgelopen zeventien jaar meemaakt.

  Lees verder
 • Zwitsers uurwerk

  AEX-fonds Aalberts Industries is een buitenbeentje. Als enige beursgenoteerde onderneming in de Nederlandse top 25-benchmark stopt de industriële toeleverancier uit Langbroek met de publicatie van kwartaalcijfers en wel omdat deze verplichting sinds 1 januari is komen te vervallen.

  Lees verder
 • Beter duur dan niet te koop

  Vandaag is de laatste handelsdag van het eerste kwartaal van beursjaar 2016. Wie nu terugkomt van een lange vakantie zal op het eerste gezicht opmerken dat er niet veel is veranderd. De AEX-index noteert rond de slotstand van 2015.

  Lees verder
 • Brand meester

  De shocktherapie van ECB-president Mario Draghi zet beleggers aan tot heroverweging van hun strategie. Spaartegoeden leveren nog maar een marginaal rendement en de potentiële koersrisico’s van obligaties zijn groter dan ooit tevoren.

  Lees verder
 • 2016: Jaar van meer dividend

  ASML zette de toon bij de publicatie van de jaarcijfers. Het gaat de Nederlandse specialist in toelevering aan de halfgeleiderindustrie natuurlijk voor de wind. Maar de verhoging van het dividend met 50% naar €  1,05 per aandeel kwam toch wel als een verrassing.

  Lees verder
Maandbericht ontvangen? Meld u nu aan