Fonds kopen

Add Value Fund genomineerd voor de Morningstar Awards 2021

Morningstar Awards 2021

Morningstar presenteert u de finalisten voor de Morningstar Awards Nederland van 2021. Het is ieder jaar weer een bijzonder moment waar alle fondsbeheerders en fondshuizen naar uitkijken. Kijk snel wie er meedingen naar deze prestigieuze prijzen.

Jeffrey Schumacher, CFA

Ieder jaar gaat Morningstar op zoek naar fondsen en fondshuizen die excelleerden binnen hun categorie. Fondsen die niet alleen het afgelopen jaar een sterke prestatie hebben geleverd, maar ook over de afgelopen vijf jaar overtuigende cijfers kunnen overleggen. Uiteraard kijken we hierbij niet alleen naar rendement, maar ook naar het genomen risico.

Categorie-awards

De Morningstar Awards zijn onderverdeeld in twee groepen. De eerste groep behelst de Morningstar categorie-awards, waar we de best presterende fondsen en ETF’s binnen vijf categorieën belonen, te weten Aandelen Nederland, Aandelen Europa, Aandelen Wereldwijd, Euro-Obligaties en Allocatiefondsen.

Fondshuis-awards

De tweede groep bevat de fondshuis-awards, waarbij we fondshuizen de maat nemen op basis van de prestaties van hun aandelen en/of obligatie-aanbod. We onderscheiden hierbij drie awards, te weten beste fondshuis aandelen, beste fondshuis fixed income en beste fondshuis alle assetcategorieën.

Interessante finalisten

Ook dit jaar zijn we weer tot een selectie van interessante finalisten gekomen. Deze presenteren we vandaag dan ook met trots. De winnaars van de Morningstar Awards maken we vervolgens in drie artikelen en video’s op morningstar.nl bekend. Op dinsdag 23 maart onthullen we de winnaars in de aandelen categorieën, op woensdag 24 maart maken we bekend wie de winnaars zijn in de categorieën Euro-Obligaties en Allocatiefondsen, gevolgd door de publicatie van de winnaars van de fondshuis-awards op donderdag 25 maart. Aan alle finalisten is een felicitatie zeker op zijn plaats, want in dit competitieve landschap is een podiumplaats een prestatie van formaat!

Hoewel de Morningstar Awards in de basis kwantitatief van aard zijn, voeren Morningstar’s fondsanalisten ook een aantal kwalitatieve checks uit om de rechtmatige winnaars aan te wijzen. Voor een volledige uitleg van onze methodologie verwijzen we naar het methodologie document dat u hier kunt vinden:

Methodologie Morningstar Awards 2021

De Morningstar Awards zijn bedoeld om fondsen en fondshuizen een blijk van waardering te geven voor de geleverde prestaties in de afgelopen vijf jaar. De prijs vormt geen advies of aanbeveling tot aankoop, of houdt op enige manier verband met de opinies van de fondsanalisten die tot uiting komt in de Morningstar Analyst Rating.

Naar nieuws overzicht

Maandbericht ontvangen? Meld u nu aan