Fonds kopen

Add Value Fund genomineerd voor Morningstar Awards 2017

Dit zijn de finalisten van de Morningstar Awards Nederland!

Vandaag presenteren wij u de finalisten van de Morningstar Awards Nederland. Een moment waar vooral fondsbeheerders en fondshuizen naar uitkijken. Ieder jaar gaat Morningstar op zoek naar fondsen en fondshuizen die excelleerden binnen hun categorie. Fondsen die niet alleen het afgelopen jaar een sterke prestatie hebben geleverd, maar ook over de afgelopen vijf jaar overtuigende cijfers kunnen overleggen. Uiteraard kijken we hierbij niet alleen naar rendement, maar ook naar het genomen risico.

Hoewel de Morningstar Awards in de basis kwantitatief van aard zijn, voeren de fondsanalisten ook een aantal kwalitatieve checks uit om de rechtmatige winnaars aan te wijzen. Voor een volledige uitleg van onze methodologie verwijzen we naar het methodologie document dat u hier kunt vinden.

Aandelen Nederland
De strijd om de award voor beste Nederlandse aandelenfonds is ongekend spannend. Het is een van de twee categorieën waar het actief tegen passief is.

Actief wordt vertegenwoordigd door twee interessante fondsen en beide oud-award winnaars. Het met een Bronze rating gewaardeerde Add Value Fund van Willem Burgers en Hilco Wiersma is een bottom-up, small-cap beleggingsfonds pur sang. De zeer geconcentreerde portefeuille van minder dan 20 aandelen is gebaseerd op diepgaande fundamentele research die het team uitvoert. Beleggers moeten er wel rekening mee houden dat het rendement een volatiel verloop kan laten zien. Op de lange termijn heeft het fonds echter zijn waarde duidelijk getoond, waarvoor het in 2013 al de award voor beste Nederlandse aandelenfonds in ontvangst mocht nemen. 2016 was wederom een sterk jaar, waarin het fonds de sterkste was in zijn categorie.

Is het genoeg om de award nogmaals te winnen? Klik hier voor het volledige artikel.

Naar nieuws overzicht

Maandbericht ontvangen? Meld u nu aan