Fonds kopen

Add Value Fund winnaar Morningstar Award 2021

Morningstar Awards 2021

Dit zijn de winnende aandelenfondsen van de Morningstar Awards 2021

De winnaars van de Morningstar Awards 2021 zijn bekend. De Award voor beste Nederlandse aandelenfonds gaat naar Add Value Fund N.V., bij Europese aandelen is UBS de winnaar en Fidelity is de beste in wereldwijde aandelen. U krijgt de winnaars per categorie met toelichting.

Morningstar maakt de winnaars van de Morningstar Awards 2021 bekend. We reiken onze prestigieuze awards uit aan die fondsen en fondshuizen die niet alleen in 2020 een sterke performance hebben laten zien, maar die ook hun concurrenten over de afgelopen vijf jaar hebben verslagen. De finalisten en winnaars hebben dan ook duidelijk hun vaardigheden en toegevoegde waarde voor beleggers aangetoond. Ze behoren op basis van hun uitstekende voor risico gecorrigeerde rendementen tot de beste in hun categorie. Morningstar feliciteert hierbij dan ook alle finalisten, en bovenal de winnaars, van harte met deze geweldige prestatie en hun felbegeerde Morningstar Award.

Bij de winnaars en genomineerden blijft de opmerking gepast, dat rendementen uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Tegelijkertijd bevinden er zich onder de winnaars dit jaar meerdere fondsen en fondshuizen die ook in het verleden al eens een Morningstar Award hebben gewonnen, of genomineerd waren. Soms liet de top 3 in een bepaalde categorie honderden fondsen achter zich. In zo’n geval doe je als fondsmanager toch echt iets goed!

Aandelen Nederland

Add Value Fund N.V.

Morningstar Rating: ****

Morningstar Analyst Rating: Bronze

Morningstar over Add Value Fund N.V.:

De beheerders van dit fonds zijn pure small-cap specialisten die een uitstekend track record hebben opgebouwd met hun zeer geconcentreerde beleggingsportefeuille. Het beleggingsproces dat het ervaren trio hanteert heeft zich ruimschoots bewezen en de managers beschikken over diepgaande kennis van de bedrijven waarin ze beleggen. Mede dankzij zeer sterke performance van ASMI en Besi heeft het fonds in 2020 een totaalrendement van ruim 20% behaald.

De Morningstar Awards zijn bedoeld om fondsen en fondshuizen een blijk van waardering te geven voor de geleverde prestaties in de afgelopen vijf jaar. De prijs vormt geen advies of aanbeveling tot aankoop, of houdt op enige manier verband met de opinies van de fondsanalisten die tot uiting komt in de Morningstar Analyst Rating.

Naar nieuws overzicht

Maandbericht ontvangen? Meld u nu aan