Fonds kopen

EXTRA NIEUWSBERICHT OMTRENT CORONAVIRUS

Beste Aandeelhouders,

Allereerst leven wij mee met de corona slachtoffers, de mensen die besmet zijn en alle andere mensen die ermee te maken hebben.

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat vanaf gisteren Nederland en het overgrote deel van Europa op ‘slot’ gaan. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de financiële markten en onze beleggingen. In aanvulling op ons maandbericht februari, dat wij afgelopen vrijdag hebben verstuurd, willen wij het volgende nog eens benadrukken.

Al onze ‘mini-multinationals’ zijn Europees of wereldmarktleider in hun niche. Deze bedrijven zijn veelal flexibeler en wendbaarder dan hun grote evenknieën. Bedrijven in onze portefeuille hebben een sterke balans, bijna 60% weging is schuldenvrij en heeft een ruime netto kaspositie. De overige bedrijven hebben relatief weinig rentedragende schulden en goodwill op hun balans.

Wij beleggen niet direct in de toerismesector of in de olie- en gasindustrie. Tevens beleggen wij niet in luchtvaartmaatschappijen, banken en verzekeraars, retail- en vastgoedbedrijven en in bouwondernemingen. Beurskoersen van deze bedrijven zijn dit jaar veelal gehalveerd of nog meer.

Nagenoeg al onze bedrijven zijn voornamelijk actief in de business-to-business en zijn minder blootgesteld aan business-to-consumer. Tevens hebben wij met ETP liquidity provider Flow Traders (15% weging) een ‘troefkaart’ in handen.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze bedrijven sterker uit deze ‘coronacrisis’ tevoorschijn zullen komen. Deze bedrijven zullen minder ‘hard vallen’ en weer sneller herstellen.

Net als in 2008, doen wij het nu minder slecht. Een schrale troost…maar korte scherpe koersdalingen bieden wel de opmaat naar hogere toekomstige rendementen.

Mocht u nog vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Hilco Wiersma, Willem Burgers en Bastiaan Rogmans

Naar nieuws overzicht

Maandbericht ontvangen? Meld u nu aan