Fonds kopen

Fondsbeheerders ontvangen AAA-rating van Citywire

Fondsbeheerders Hilco Wiersma en Willem Burgers van Add Value Fund – de specialist in beursgenoteerde Nederlandse small- en midcaps – hebben beiden een AAA-rating ontvangen van Citywire, een onafhankelijk ratingbureau uit het Verenigd Koninkrijk. Hiermee behoren ze volgens Citywire tot de beste 1% fondsbeheerders van de ruim 6.000 in Europa.

Op dit moment is dit de enige en hoogste rating die in Nederland wordt toegekend aan Nederlandse fondsbeheerders die een aandelenbeleggingsfonds beheren. In totaal hebben slechts 3 Nederlandse fondsbeheerders een AAA-rating. In tegenstelling tot andere ratingbureaus beoordeelt Citywire alleen het persoonlijke 3-jarig risico gewogen track record van de fondsbeheerder. Wiersma en Burgers staan op de nummer 1 positie in de categorie Aandelen Nederland van Lipper. Zij behaalden met het Add Value Fund de afgelopen 3 jaar een netto totaalrendement van +73,2%*.

Dit is een beduidend beter resultaat dan het gemiddelde netto totaalrendement van +30,1% dat de overige 12 fondsbeheerders in deze categorie behaalden. Fondsbeheerders Hilco Wiersma en Willem Burgers zijn bijzonder trots op deze eervolle en hoge onderscheiding:

”Na een 5- sterrenrating van Morningstar en een Gold rating van Standard & Poor’s is dit de kers op de taart. Door de gehanteerde beleggingsfilosofie, -proces en -strategie hebben we ons onderscheidend vermogen kunnen laten zien en onze meerwaarde bewezen ten opzichte van vergelijkbare beleggingsfondsen en marktindices. Het is nu onze kerntaak om deze consistente en significante outperformance te blijven continueren”, aldus de fondsbeheerders.

*Bron: Citywire Peildatum: 13 augustus 2012 Lees hier het persbericht of het artikel van CityWire.

Naar nieuws overzicht

Maandbericht ontvangen? Meld u nu aan